/ Sparen / Gezamenlijke rekening met vrienden of familie openen

Gezamenlijke rekening met vrienden of familie openen

Redactie on 8 maart 2014 - 22:44 in Sparen

Soms kan het handig zijn om voor een bepaalt doel samen met vrienden of familie een spaarrekening te openen. Samen sparen voor een weekendje weg, een auto kopen, op vakantie of een ander doel. Om dat mogelijk te maken wil je maandelijks een (klein) bedrag wegzetten of het benodigde bedrag in één keer overmaken. Hoe richt je daarvoor een bankrekening in en hoe sluit je die af?

Een en/of of een of/of rekening?

Je hebt keuze uit een en/of rekening waarbij iedereen geld er af kan halen en een en/en rekening waar toestemming van alle rekeninghouders nodig is. Bij die laatste kan niemand zonder toestemming geld van de rekening afhalen.

Valkuilen

Maak goede afspraken over wanneer en wie het geld beheert en dat van de spaarrekening af kan halen. De En/En rekening is het meest geschikt omdat toestemming gegeven moet worden voor een transactie. Helaas is het niet bij elke bank mogelijk om een spaarrekening op meer dan 2 namen te zetten. Er zijn dan slechts 2 rekeninghouders die de rekening kunnen beheren. Daarnaast moet er alsnog iemand zijn die bijhoudt hoeveel geld er op de rekening binnenkomt en van wie dat afkomstig is.

Een gewone rekening

Vertrouwt u elkaar door en door? Dan is het vele malen makkelijker om een nieuwe rekening te openen door één persoon. Jullie maken vervolgens geld over naar deze rekening. Eén persoon beheert dan jullie gezamenlijke spaargeld. Een tweede optie is om ieder apart te laten sparen n het geld later bij elkaar te leggen.

Hoe afsluiten

Het proces om een en/of of een of/of rekening te openen verschilt per bank. Meestal moet u naar de bank toe om de rekening te openen en daarvoor te tekenen. Neem hiervoor dus contact op met je bank.

Het openen van een normale rekening door één persoon is vele malen makkelijker en kan vaak gewoon via internet.


0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =