/ Banken / Guldens nog geld waard? Omwisselen mogelijk!

Guldens nog geld waard? Omwisselen mogelijk!

Redactie on 8 maart 2014 - 22:24 in Banken

Heeft u geld (gevonden) uit het guldentijdperk? Tenzij u een verzamelaar bent zal u uzelf afvragen of deze guldens nog geld waard zijn (euro’s). In dit artikel lees je daar meer over.

Guldenbiljetten

Biljetten kun je nog inleveren bij de Nederlandse bank. Voor de meeste biljetten is dat zelfs tot 1 januari 2032 mogelijk. Slechts enkele biljetten moeten voor 2025 ingeleverd worden.

Muntgeld

Het slechte nieuws is dat je de oude guldenmunten helaas niet meer kan inwisselen bij De Nederlandsche Bank. Deze munten kun je dus niet meer bij DNB omwisselen voor euro’s. Je kunt er alleen nog geld voor krijgen als u de munten weet te verkopen aan een verzamelaar.

Hoeveel euro zijn mijn oude guldens nog waard?

Volgens de website van De Nederlandsche Bank is de wisselkoers op dit moment: 1 euro is 2,20371 gulden waard. Er zijn geen kosten verbonden aan het inwisselen van het geld.

Hoe oude guldens inwisselen voor euro’s?

Je kunt je oude gulden biljetten als volgt inwisselen voor euro’s:

  1. Ga naar de website van De Nederlandsche Bank
  2. Zoek het aanvraagformulier op de website, genaamd: “Aanvraag voor omwisselen bankbiljetten”. Open dit formulier
  3. Vul het formulier in op het scherm en sla het voor uzelf op.
  4. Vervolgens dient u een uitgeprint exemplaar voorzien van de aangeboden gulden bankbiljetten, een kopie legitimatiebewijs en een handtekening, toe te sturen aan De Nederlandsche Bank.

Een alternatief is tijdens kantooruren langsgaan bij het kantoor van De Nederlandsche Bank. Het duurt minimaal 2 maanden voordat het geld in euro’s op je rekening wordt bijgeschreven.


0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =