/ Banken / Hoeveel geld pinnen / opnemen bij pinautomaat?

Hoeveel geld pinnen / opnemen bij pinautomaat?

Redactie on 12 april 2014 - 20:47 in Banken, Betalen, startpagina1

Overal ter wereld, en overal in Nederland, kun je geld van je rekening af halen via een pinautomaat of geldautomaat. Bij alle banken zijn geldautomaten te vinden en er zijn ook een groot aantal pinautomaten te vinden op andere plaatsen zoals in de supermarkt. Maar hoeveel geld kun je nu maximaal opnemen bij een pinautomaat?

Gebonden aan een maximum

Contante opnames bij een geldautomaat en PIN-betalingen in winkels zijn meestal beperkt tot een bepaald maximum (bv. 1000 euro) per automaat of per dag. Standaard is het zo dat men tussen de €500 en €1500 per week via een pinautomaat van de eigen bank kan opnemen (dit bedrag kan op persoonlijke afspraak verhoogd worden).

Bij een geldautomaat van je eigen bank kun je vaak meer geld opnemen dan bij een andere bank. ING, SNS Bank en RegioBank hanteren hiervoor een limiet van 1.000 euro per dag en bij ABN-AMRO geldt er een limiet van 500 euro. Afhankelijk van je financiële situatie kun je dit verhogen tot maximaal 10.000 euro. Rabobank werkt niet met een dagelijkse limiet, maar met een limiet van 1.250 of 5.000 euro per week, afhankelijk van je betaalpakket. ASN Bank en Knab hebben geen eigen pinautomaten.

Pinnen bij een andere bank

Een aantal banken werkt met een krapper limieten als je pint bij een geldautomaat van een andere bank dan waar je de rekening hebt. ASN Bank en Knab hebben geen eigen geldautomaten, dus voor deze banken geldt dit niet. Met een betaalpas van deze banken of van RegioBank en SNS Bank kun je bij elk geldautomaat in Nederland maximaal 1.000 euro pinnen. Het maximaal te pinnen bedrag bij een pinautomaat van andere banken ligt bij ING, ABN AMRO en Rabobank op 250 euro per dag. Je kunt bovendien maar eenmaal per dag geldt op nemen bij een andere bank (zogenaamde gastbank).

Meer pinnen?

Wil je meer geld uit de geldautomaat halen? Het maximum bedrag kan op persoonlijke afspraak verhoogd worden, soms tot wel 10.000 euro. Neem hiervoor ruim van te voren (ten minste 3 dagen) contact op met u bank. Zij kunnen er voor zorgen dat het geld contant klaar ligt bij het lokale bankfiliaal.

0 POST COMMENT
Rate this article
Hoeveel geld pinnen / opnemen bij pinautomaat? 4.00/5 (80.00%) 2 votes

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 3 =