/ Lenen / Huurhuis met BKR registratie?

Huurhuis met BKR registratie?

Wees gerust, in de meeste gevallen kunt u met een BKR registratie alsnog terecht voor een huurwoning
Redactie on 11 april 2014 - 21:29 in Lenen, startpagina2

Heeft u een negatieve BKR notering op uw naam staan en wilt u wel graag een huis huren? In dat artikel leest u meer of woningbouwverenigingen, verhuurinstanties en verhuur makelaars willen verhuren aan mensen met een negatieve BKR en of u nog een woning kunt huren als u geregistreerd staat bij het BKR?

Afhankelijk van de verhuurder

Of u nog een huis kunt huren hangt in veel gevallen af van de verhuurder. Sommige verhuurders zullen geen woning verhuren aan iemand die geregistreerd staat, andere verhuurders zullen dat wellicht wel doen.
Wees echter gerust, de praktijk wijst uit dat u in veel gevallen gewoon een huis kunt huren. Wel moet u de verhuurder op de hoogte stellen van de bkr notering.

BKR notering aanleveren

Indien u een woning wilt gaan huren bent u verplicht een overzicht van uw BKR registraties aan te leveren. U kunt uw gegevens opvragen bij iedere bank in Nederland. Het doel van toetsing en registratie bij het BKR is het voorkomen dat mensen teveel leningen opnemen en daardoor in moeilijkheden komen. De verhuurder kan door het inzicht in uw huidige BKR notering uw aanvraag goed beoordelen.

Huren van een particulier?

Bij particuliere verhuurders zal een BKR notering geen probleem zijn, grofweg omdat ze deze niet op kunnen vragen (ze kunnen u wel vragen een bewijs aan te leveren). Wees echter bewust van andere problemen met het huren van particulieren. Het pas niet helemaal op dit forum maar denk aan het afsluiten van het huurcontract, de voorwaarden bij het huren van het huis van een particulier en bijkomende kosten. Huren bij particulieren is vaak duurder dan bij woningbouwverenigingen maar er zit natuurlijk veel verschil tussen.

Woningcorporatie

Ik raad u aan in te schrijven als woningzoekende bij een woningcorporatie of bij woningnet (afhankelijk van de gemeente waar u woont). Vaak kan uw contactpersoon bij de schuldsanering / bewindvoerder u verder helpen bij het zoeken naar woonruimte. Zij kunnen u mogelijk ook vooraf adviseren waar u goed aan doet.

In de meeste gevallen levert een BKR notering niet direct problemen op voor het verkrijgen van een huurwoning. Laat de verhuurder echter altijd weten dat je een BKR notering hebt.


0 POST COMMENT
Rate this article
Huurhuis met BKR registratie? 3.00/5 (60.00%) 1 vote

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 13 =