/ Betalen / iDeal zonder zakelijke rekening

iDeal zonder zakelijke rekening

Redactie on 3 maart 2014 - 21:29 in Betalen, Zakelijk

U heeft een webshop of wilt er één beginnen. Betaalgemak voor uw (toekomstige) klanten is van groot belang om de omzet te verhogen. iDeal is voor online aankopen de meest gebruikte betalingsmethode in Nederland. Het is natuurlijk erg jammer als iemand besloten heeft bij jou te gaan kopen en de bezoeker haakt af in de laatste stap van de order: het betalen! Online betalen zal nooit een stap zijn die de bezoeker leuk vindt, zorg daarom dat het zo soepel mogelijk verloopt! Reden te meer om deze betalingsmethode op te nemen in uw webwinkel, maar wat als wel iDeal wilt gebruiken maar geen zakelijke rekening wilt afsluiten.

Zakelijke rekening verplicht

Als webshop eigenaar / ondernemer is het niet verplicht om een zakelijke bankrekening te openen. De wet schrijft het niet voor en ook van de belastingdienst ben je het niet verplicht. Voor de meeste ondernemers wegen de voordelen van een zakelijke bankrekening zwaarder dan de extra kosten die het met zich meebrengt. Het grootste voordeel van een zakelijke bankrekening ten opzichte van een privérekening is dat het financieel veel overzichtelijker is. Niet alleen voor jou, maar ook voor bijvoorbeeld je boekhouder (en de belastingdienst in het geval van een controle).

iDeal via de bank

Er zijn verschillende mogelijkheden om iDEAL als betaalmethode op uw website te voeren. Dat kan via de bank of via een zogenaamde payment service provider zoals Mollie of Icepay. Wilt u iDeal aanbieden in uw webshop dan heeft u echter wel een zakelijke rekening nodig. iDeal aanbieden via een privérekening is niet (meer) mogelijk. Volgens de Rules & Regulations van Currence (de eigenaar iDeal), is een zakelijke rekening verplicht om van iDeal gebruik te maken.

iDeal via een PSP

In het verleden was het mogelijk om via een zogenaamde payment service provider (PSP) iDeal te gebruiken met een priverekening. Een particuliere rekeningnummer is helaas niet langer toegestaan. Veel PSP service providers hebben inmiddels de volgende voorwaarde opgenomen: “Let u er op dat om iDEAL te gebruiken, de tenaamstelling van het rekeningnummer overeen moet komen met uw bedrijfsnaam of de wettelijk vertegenwoordiger (mijn volledige naam) voor andere diensten.”

Denk ook aan alternatieve betaalmethoden

Veel webwinkeliers focussen op iDeal, maar iDeal heeft wel eens te kampen met storingen. Als er geen alternatieve betaalwijze geboden wordt haakt de potentiële koper af. De kans is groot deze bezoeker overstapt naar je concurrent. Alternatieven zijn PayPal, acceptgiro, creditcard en de ouderwetse overboeking.


0 POST COMMENT
Rate this article
iDeal zonder zakelijke rekening 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =