/ Lenen / Is een kredietkaart nou een vriend of een vijand?

Is een kredietkaart nou een vriend of een vijand?

Redactie on 13 december 2016 - 19:10 in Lenen

In Nederland wordt het steeds normaler om aankopen te betalen met een kredietkaart. Steeds meer mensen zien de voordelen er van in om een kredietkaart op zak te hebben. Het is een makkelijk betaalmiddel en er zijn minder handelingen nodig om af te rekenen. Toch heeft een kredietkaart ook zijn mindere kanten, bijvoorbeeld dat het gemakkelijk is om rood te komen staan omdat er vaak niet wordt gelet op hoeveel er nog te besteden is. Daarom kunnen we ons terecht afvragen of een kredietkaart juist een vriend of een vijand is?

Een vriend

Zoals aangegeven heeft een kredietkaart vele voordelen ten opzichte van andere betaalmethodes en dan het terecht worden gezegd dat het vaak een vriend voor u kan zijn. Wanneer u bijvoorbeeld een groot bedrag wil overmaken, is het verstandiger om dit met een kredietkaart te doen. Deze heeft meer vermogen en kan het veel sneller laten gebeuren. Daarnaast worden in veel buitenlandse winkels alleen maar kredietkaarten geaccepteerd en geen pinpassen. Wat veel mensen ook een voordeel vinden is dat er niet direct geld van hun rekening wordt afschreven. Aan het eind van de maand stuurt de maatschappij een rekening met alle kosten die er die maand gemaakt zijn. Dit wordt dan in één keer afgeschreven. In veel gevallen is een kredietkaart dus onze vriend, maar af en toe kan het ook een vijand zijn. Wanneer dan?

Een vijand

Dat veel mensen achteraf liever betalen kan aangenaam zijn als er op het moment van de aankoop niet genoeg geld is op de rekening. Echter schuilt daar ook een gevaar in, want een moment van even niet opletten met wat er allemaal wordt uitgegeven ligt al gauw op de loer. Meerdere personen overkomt het dat ze over het budget heengaan en rood komen te staan. Dat kan erg nadelig zijn, want de schulden  die een kredietmaatschappij verstrekt zijn niet mis. Daarom moet u altijd waakzaam blijven met uw uitgaven en opletten dat u niet teveel uitgeeft. Zorg dat een kredietkaart uw vriend blijft en geen vijand wordt.

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 12 =