/ Lenen / Lenen zonder bank?

Lenen zonder bank?

Redactie on 13 december 2016 - 19:13 in Lenen

Wanneer men een lening nodig heeft wordt in veel gevallen direct naar de bank gestapt. Toch worden niet alle leningen meer bij de bank afgesloten. Hiervoor zijn verschillende redenen. Zo kan het zijn dat de gewenste lening niet wordt verstrekt vanwege een onregelmatig inkomen of een negatieve BKR-notering. In dergelijke situaties kan het aantrekkelijk zijn op een andere manier aan je financiële behoeftes tegemoet te komen. In dit artikel de meest gebruikelijke opties voor het lenen van geld zonder bank.

Minilening
De minilening (ook wel flitslening genoemd) is in opkomst. Er kan binnen 24 uur een klein bedrag worden geleend. Dit bedrag moet vervolgens binnen een maand worden terugbetaald. Wanneer de einddatum van de lening wordt overstreken betaald men vaak een hoge rente.

Particulier
Het komt vaak voor dat men uitwijkt naar een particulier met AFM-vergunning. Deze vergunning zorgt ervoor dat financiële diensten mogen worden aangeboden. Particulieren met de juiste vergunningen kunnen onder andere hier gevonden worden. Bij een dergelijke lening is het belangrijk alle regels en voorwaarden goed vast te leggen om niet achteraf verrast te worden.

Gemeente
In sommige gevallen kan u in aanmerking komen voor een lening bij de gemeente. Deze leningen zijn vaak bedoeld voor mensen met minder financiële middelen. Er wordt een zeer lage rente gerekend. Wanneer u bij twee verschillende kredietverstrekkers bent afgewezen of een negatieve BKR-notering hebt kan de gemeente u een helpende hand bieden.

Familie
Een lening bij de familie is eigenlijk hetzelfde als een lening bij iedere andere particulier. Enige verschil is de mate van vertrouwen. U weet met wie u te maken heeft. Vaak wordt het lenen van familie gemeden wegens schaamte. Toch zullen veel familieleden instemmen met een kortlopende lening. De rente is hierbij vaak nihil.

Crowdfunding
Een van de meest moderne variaties op de geldlening is crowdfunding. Bij crowdfunfing kunt u het persoonlijke spaardoel onder de aandacht brengen van een grote groep particulieren en bedrijven. Mochten deze particulieren en bedrijven in uw spaardoel geloven kunnen ze u aan de juiste financiële middelen helpen.

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 2 =