/ Banken / Rekeningnummer behouden bij overstappen van bank

Rekeningnummer behouden bij overstappen van bank

Redactie on 8 maart 2014 - 21:33 in Banken

Overstappen van bank wordt klanten makkelijk gemaakt door het bieden van een gratis overstapservice. De nieuwe bank helpt je over te stappen door onder andere het betalingsverkeer om te leiden naar je nieuwe rekening. Maar hoe zit het eigenlijk met de mogelijkheid om je rekeningnummer te behouden / mee te nemen naar de nieuwe bank?

Rekeningnummer behouden

Het is al jaren mogelijk om je telefoonnummer mee te nemen naar een andere telefoonprovider, je zou zeggen dat met de introductie van Europese IBAN nummers deze mogelijkheid inmiddels ook voor bankrekeningen zou gelden. Helaas is het behouden van een bankrekeningnummer een stuk ingewikkelder dan het behouden van een telefoonnummer. Het betaalverkeer verschilt namelijk niet alleen per land maar ook nog per bank. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de bank- en gironummers in Nederland. Ook is met de nieuwe IBAN rekeningnummers de naam van je bank verwerkt in dit nummer. Overstappen met behoud van rekeningnummer wordt daardoor niet makkelijker helaas.

Het bankrekeningnummer kan dus niet meeverhuizen naar de nieuwe bank want een rekeningnummer is bankgebonden.

Overstapservice

Wel neemt de nieuwe bank een hoop zaken uit handen wanneer u besluit over te stappen van bank. Dit heet de overstapservice en alle Nederlandse banken zijn hierbij aangesloten. Deze service maakt veranderen van betaalrekening van de ene naar de andere bank eenvoudiger en zorgt ervoor dat uw betalingsverkeer soepel doorloopt. De Overstapservice zorgt gedurende dertien maanden voor het automatisch doorsturen van bijschrijvingen naar uw nieuwe betaalrekening, schrijft rechtstreeks betalingen op grond van incasso van uw nieuwe betaalrekening af, en geeft een overzicht van alle doorgeleide transacties op uw rekeningafschrift.

U kunt dus op uw gemak de wijziging van uw bankrekeningnummer doorgeeft, zonder dat u geld misloopt of niet ontvangt, of problemen krijgt met betalingen (automatische incasso).

Om over te stappen neemt u contact op met uw nieuwe bank, zij kunnen u helpen over te stappen met behulp van de overstapservice. Mijn ervaring is dat dit vrij zorgeloos gebeurd.


0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 19 =