/ Banken / Review: Knab basis rekening

Review: Knab basis rekening

Redactie on 5 maart 2014 - 18:43 in Banken, Sparen

Knab is een nieuwe bank, opgericht in 2012. De bank opereert volledig online en heeft geen filialen. In plaats daarvan kunnen klanten van acht uur ‘s ochtends tot tien uur ‘s avonds, zowel telefonisch als online, terecht voor vragen. Knab wil een wereld creëren waarin mensen weer zélf grip hebben op hun geld en inzicht krijgen in hun financiële toekomst. Daarom biedt Knab haar klanten transparantie en onafhankelijk inzicht. Sinds kort biedt de bank ook een kosteloze rekening met hoge spaarrente, Knab basis.

Wat is Knab basis

Knab basis is een kosteloos pakket en biedt een online betaal en spaarrekening. Het pakket is gratis en blijft na afsluiten gratis. In de voorwaarden staan geen verborgen kosten vermeld. Wel zijn de mogelijkheden met het KNAB basispakket beperkt. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om in de winkel te betalen met de pinpas behorende bij dit pakket. Daarvoor moet je een ander (betaald) pakket afnemen. Naast ‘Knab Basis’ zijn er het ‘Knab Plus’ en ‘Knab Premium’ pakket, die een scala aan aanvullende opties en tools bieden.

Financiële tools

Het knab basispakket biedt gratis een aantal financiële hulpmiddelen waarmee je meer uit je spaargeld haalt. De digitale hulpmiddelen bestaan onder meer uit de Financiële Startpagina, een online tool die in één oogopslag laat zien hoe iemand er financieel voor staat. Door ook rekeningen bij andere banken toe te voegen, ontstaat er een totaaloverzicht van inkomsten, uitgaven, vermogen, bezittingen en schulden. Via een digitaal kasboek kunnen de inkomsten en uitgaven eenvoudig worden beheerd.

Mogelijkheden basispakket

Met Knab Basis kun je Knab verkennen en spaar je tegen hoge rente. Het Knab basispakket biedt de volgende mogelijkheden :

 • Je kunt geld ontvangen op je betaalrekening.
 • Je kunt geld overboeken naar een andere rekening
 • Je kunt aan andere personen of bedrijven een incassomachtiging geven. Die mogen dan geld van je betaalrekening afschrijven.
 • Je mag geen contant geld opnemen of een betaling doen via een betaalautomaat (in een winkel of restaurant bijvoorbeeld). Bij de andere pakketten natuurlijk wel
 • Op de spaarrekening mag je tot een bedrag van € 50.000,- sparen.
 • Je ontvangt een bankpas en een Cardreader om geld van en naar je rekening over te boeken

Spaarrente van 1,8%

Met het gratis Knab Basispakket kun je maximaal €50.000 spaargeld sparen, maar alleen op een Knab Flexibel Spaarrekening (1,8% rente). Voor het aantrekkelijkere Kwartaal Sparen (2,1% rente over geld dat er een heel kwartaal op staat) moet nog steeds betaald worden: €5 of €15 per maand, afhankelijk van het gekozen pakket. Met Knab basis kun je onbeperkt spaarrekeningen aanmaken maar geen depositorekening openen.

Conclusie

Wij zijn van mening dat Knab best een hele aardige andere manier van bankieren aan het neerzetten is. Dat heeft tijd nodig, maar vooralsnog erg te spreken over het gratis basis pakket en beoordelen deze rekening dan ook met een ruime voldoende. Duidelijk is dat het basis pakket een prettige manier is om kennis te maken met Knab. De rekening is gratis en blijft gratis. Heb je geen pinpas nodig omdat je nog een andere betaalrekening hebt maar wil je wel profiteren van een hoge spaarrente zonder daarvoor kosten te betalen? In dat geval is het knab basispakket geschikt voor jou. Wil je meer, zoals een betaalpas, een hogere spaarrente (1,9-2,1%), creditcard, depositorekening of beleggen dan kun je voor 5 euro per maand Knab Plus kiezen (sparen, betalen en beleggen), of Premium (met als extraatje een financiële planningstool) voor € 15 per maand.

Voordelen

 • Overzichtelijk financieel dashboard
 • Onbeperkt spaarrekeningen aanmaken
 • Geen kosten
 • Betalen via internet
 • Hoge spaarrente

Nadelen

 • Geen betaalpas voor pintransacties en het opnemen van geld
 • Limiet van 50.000 euro spaargeld

Video Knab basispakket

In deze video laten we je in vogelvlucht zien wat je allemaal kunt met je Knab Basis pakket.


0 POST COMMENT
Rate this article
Review: Knab basis rekening 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + zeventien =