/ Betalen / Storing internetbankieren ING

Storing internetbankieren ING

Redactie on 3 maart 2014 - 21:07 in Betalen, startpagina2

Wie bij de ING bankiert heeft het afgelopen jaar met enige regelmaat te maken gehad met storing van internetbankieren, iDeal en de mobiele apps. In dit artikel lees je of er op dit moment een storing is, wanneer er storingen geweest zijn en welke mogelijkheden je hebt om alsnog een betaling uit te voeren via de ING op het moment van een storing.

Actueel storingsoverzicht ING

Er zijn op dit moment geen storingen bij ons bekend. Raadpleeg de officiële twitterpagina van ING voor informatie over een realtime overzicht van storingen en problemen op dit moment.

Storing internetbankieren ING

De bank wordt al maanden veelvuldig geteisterd door technische storingen. Een groot deel van de dag niet konden klanten niet internetbankieren, mobiel bankieren of betalen met iDeal. Op Twitter wordt dan ook veel geklaagd over de problemen met het betaalverkeer via ING.

iDeal storing ING

Ook de betalingsdienst iDeal wordt regelmatig getroffen door storingen. Dat is niet alleen vervelend voor u als bezoeker van de webshop maar ook voor de ondernemer. iDeal is met afstand de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Het blijft de vraag hoe het komt dat er in korte tijd zo veel internetstoringen zijn. Currence, het bedrijf achter iDEAL, sluit niet uit dat er hackers actief zijn.

Hoe zit dat bij andere banken

Storingen met internetbankieren treffen niet alleen de ING. Uit onderzoek van de allestoringen.nl blijkt dat de Rabobank vorig jaar de meeste storingen had bij internetbankieren of pinnen. De bank had 66 dagen met een of meer storingen en gemiddeld één storing per 5,5 dagen. Tegenover de Rabobank met 66 ‘storingsdagen’ doet ING het slechts iets beter, met 61 dagen waarop een of meer storingen plaatsvonden. ABN Amro had last van 52 storingsdagen, tegenover 10 voor SNS Bank.

Het overstappen van bank is dus geen oplossing om zorgeloos via internet te kunnen bankieren. Door het afsluiten van een tweede betaalrekening bij een andere bank kunt u wel het risico spreiden, zodat u tijdens storingen gewoon betalingen via de andere bank kunt uitvoeren.


0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − elf =